سازه های ال اس اف (LSF)

تعریف LSF، مزایا و کاربردهای سازه های ال اس اف | شرکت بهمان سازه، طراحی و اجرا، ویلا سازی با LSF

img
img
سازه سبک LSF
تعریف سازه سبک پیش ساخته LSF
سازه سبک LSF
01

یکی از سیستم های نوین ساختمانی است که برای اجرای ساختمان های با طبقات محدود که معمولا تا ۵ طبقه می‌باشد استفاده می شود و از سیستم های مورد تایید مهندسان عمران در کشورهای توسعه یافته و مدرن می‌باشد.

02

این سازه از ورق های فولادی نورد شده برای تامین پایداری ساختمان، صفحات و تخته های گچی به عنوان پوشش درونی و قطعات دیواره خارجی به عنوان نما تشکیل شده است. این سیستم توانایی ترکیب با سیستم های سازه ای دیگر را دارا می باشد. استفاده از این سیستم وزن سازه را تا پنجاه درصد کاهش می دهد و این بزرگترین امتیاز در برابر زلزله می باشد.

اهداف کلی استفاده از سازه LSF
01

سبک سازی در عناصر سازه

برای رسیدن به این هدف باید سبک سازی هم در عناصر سازه ای و هم در عناصر غیر سازه ای یک ساختمان لحاظ شود.

02

کاهش نیرو

اصلی ترین هدف طراحی سازه سبک، کاهش نیروی وارده به ساختمان در هنگام وقوع زلزله است.

03

بارهای مرده که زندگی ما را تهدید میکنند

که شامل: مصالح سنگین در دیوار ها، کف و سقف ساختمان های سنتی متمرکز هستند. همچنین وسایل زندگی ما نیز جز این بارها است. بنابراین باید ساختمان را سبک بسازیم.

04

کاربردهای سازه LSF

1- ساختمان های مسکونی چند واحدی حداکثر تا ۵ طبقه. 2- مجموع ههای ورزشی و آموزشی. 3- کارخانه ها و کارگاه های صنعتی. 4- ساخت نیم طبقه در فضاهای دارای ارتفاع زیاد. 5- اضافه کردن طبقات در پشت بام

مزایای سازه LSF
مزایای سازه های فلزی سبک ال اس اف

سازه پیش ساخته ال اس اف دارای معایب و مزایای بسیاری دارد مزایای سازه ال اس اف نسبت به معایب آن بسیار بیشتر بوده و از علت هایی که در کشور ما مورد استفاده میگردد

01

سرعت بالا در اجرا اسکلت ال اس اف

02

نصب ساده و سریع ساختمان

03

ضد زلزله بودن تا 8 ریشتر

04

نصب ساده و سریع تاسیسات و غیره

05

عایق صوتی و حرارتی با عایق نمودن دیواره

06

کاهش زمان اجرای کار ساختمان

07

کاهش وزن ساختمان و کاهش نیروی زلزله

08

مقاومت در برابر آتش، سیل و زلزله

تصویر خدمات

سازه های سبک فولادی

سازه های سبک فولادی دلیل یکپارچگی اجزای تشکیل دهنده و سبکی وزن، مناسبترین رفتار را در برابر نیرو های وارده ناشی از زلزله از خود نشان می دهند. همچنین این سیستم، با توجه به طراحی دقیق و داشتن سرعت اجرایی بالا، یکی از مناسبترین سیستم های ساختمانی است که در انواع ساخت دارای کاربرد است.

تصویر خدمات

عمر مفید خانه های پیش ساخته

عمر مفید هر سازه ای در دنیا به کیفیت مواد سازنده ای آن بستگی دارد. برای افزایش عمر سازه ال اس اف از طرق مختلف می توان اقدام نمود. روش هایی مثل دیوار برشی و دهانه های پیوندی که بسیار رایج هستند. طول عمر سازه های ال اس اف بر اساس آزمایشات و بررسی های انجام شده در برابر لرزش های زلزله با مقاومت چشمگیر گزارش شده است.

تصویر خدمات

سازه سبک پیش ساخته LSF

این سیستم توانایی ترکیب با سیستم های سازه ای دیگر را دارا می باشد. استفاده از این سیستم وزن سازه را تا پنجاه درصد کاهش می دهد و این بزرگترین امتیاز در برابر زلزله می باشد. این سیستم که شباهت زیادی به روش های ساخت ساختمان های چوبی دارد، بر اساس کاربرد اجزایی به نام استاد یا وادار و تراک یا رانر شکل گرفته است.

LSF
نمونه کاربردهای LSF
img
img
  1. ساختمان‌های مسکونی: سازه LSF به عنوان روشی سریع و مقرون به صرفه برای ساخت و ساز ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود.دارای وزنی سبک و مقاوم در برابر زلزله می باشد. این سازه‌ها همچنین قابلیت تغییر شکل و تغییرات در آینده را نیز دارند.

  2. ساختمان‌های تجاری و اداری: سازه LSF در ساختمان‌های تجاری و اداری نیز کاربرد دارد. از جمله مزیت‌های ساختمان‌های LSF در این حوزه می‌توان به سرعت اجرا، کاهش هزینه‌ها و امکان ایجاد فضاهای باز و بزرگ اشاره کرد.

  3. ساختمان‌های صنعتی:  به دلیل مقاومت بالا در برابر بارهای سنگین و قابلیت سازگاری با سیستم‌های مختلف ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، سازه LSF به عنوان یک راه حل مناسب در این حوزه محسوب می‌شود.

  4. ساختمان‌های خدماتی و تفریحی:  سازه‌های LSF می‌توانند به صورت سریع و با کیفیت بالا ساخته شوند و برای ساختمان‌هایی مانند هتل‌ها،کمپینگ‌ها، رستوران‌ها، تئاترها و سینماها مناسب باشند.

  5. ساختمان‌های آموزشی: در ساختمان‌های آموزشی مانند مدارس و دانشگاه‌ها نیز می‌توان از سازه LSF استفاده کرد.

  6. ساختمان‌های بهداشتی و درمانی: سازه LSF در ساختمان‌های بهداشتی و درمانی مانند بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی نیز کاربرد دارد. این ساختمان‌ها باید دارای استحکام و پایداری بالا باشند و همچنین بتوانند به سرعت ساخته شوند. 

  7. ساختمان‌های موقت و اضطراری: سازه LSF می‌تواند در ساختمان‌های موقت و اضطراری کاربرد داشته باشد، مانند خیمه‌ها و ساختمان‌های قابل جابجایی. 

سوالات
سوالات متداول شما
در سازه سبک LSF از چه نوع ورقی استفاده می شود؟

جهت تولید و ساخت سازه های سبک فولادی از ورق گالوانیزه با ضخامت های مختلف (بسته به نوع کاربری و باربری و…) استفاده می شود. ورق گالوانیزه ورقی فولادی است که با “روی” پوشانده شده که همین امر آن را ضد رطوبت می کند.

آیا سازه های سبک فولادی در برابر زلزله مقاوم هستند؟

سازگارترین سیستم سازه ای ساختمان جهت مقابله با زلزله سیستم سازه سبک فولادی یا LSF می باشد و عامل اصلی آن وزن پایین سازه می باشد چون موثرترین عامل مخرب در زلزله وزن ساختمان می باشد. و همچنین مزیت آن عدم ایجاد آوار و تلفات ناشی از ریزش آوار  بر روی افراد ساکن می باشد.

آیا ساختمانهای سازه سبک فولادی به فونداسیون هم نیاز دارند؟

فونداسیون مورد نیاز جهت ساخت سازه های سبک فولادی با توجه به وزن پایین آن در مقایسه با سایر سیستم های سازه ای، به همان نسبت سبک تر و کم حجم تر می باشد. به عنوان مثال سازه LSF نسبت به اسکلت فلزی کمتر از نصف آن و نسبت به اسکلت بتنی حدود 5% آن  وزن دارد.

با سازه ال اس اف LSF تا چند طبقه می توان اجرا کرد ؟

به وسیله این روش می‌توان ساختمان‌هایی را به صورت طبقات محدود (معمولاً تا ۵ طبقه) را اجرا کرد.

ساختمان با ال اس اف LSF چگونه ساختمانی است؟

ساختمان هایی که به روش LSF ساخته می شوند در واقع از مجموعه ای از دیوارها ، سقف و کف تشکیل می شوند که شاکله اصلی آنها پروفیل های فولادی سرد نورد شده است.